Tentoonstelling: De Beemster en de Purmer – 400 jaar droge voeten
Het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt in Purmerend organiseert tot 28 augustus de tentoonstelling: De Beemster en de Purmer – 400 jaar droge voeten. Hiermee laat het museum zien dat het eigenlijk best bijzonder is om te leven in de gemeente Purmerend. Daar waar je nu heerlijk kunt wonen, wandelen, een terrasje kunt pakken en naar school gaat, stond je vroeger in het water. Purmerend maakt namelijk deel uit van twee belangrijke droogmakerijen: de Beemster en de Purmer.

Geschiedenis, heden en toekomst
In de tentoonstelling wordt ingegaan op de inpoldering, de verkaveling, de bewoning en de toekomst van de voormalige droogmakerijen. Het museum haakt ook in op het heden en de toekomst. Bezoekers kunnen op een interactieve manier zelf ook aangeven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van het gebied, zoals huizen, groen, of bijvoorbeeld openbaar vervoer. Het Purmerends Museum maakt gebruik van de nieuwste technologie en brengt daarmee de tentoonstelling op een unieke manier tot leven door het gebruik van hologrammen. Ook kunnen bezoekers binnen in een poldermolen stappen en alle verdiepingen van de molen bekijken dankzij 3D technologie.

Openingstijden
Het Purmerends museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 16.00 uur en zaterdags en zondags en feestdagen van 12.00 tot 16.00 uur (1ste paas- en pinksterdag gesloten).