De Bedrijvensponsoravond wordt mogelijk gemaakt door Rijser Studio Print Druk uit Purmerend. Deze avond staat in het teken van duurzaamheid en innovatie in de breedste zin van het woord. Naast Jeanine van Schende, directeur Scholengemeenschap Triade zal niemand minder dan astronaut André Kuipers een presentatie geven.

Om de innovatie en duurzaamheid extra te benadrukken hebben wij een enthousiaste spreker uitgenodigd, namelijk Andre Kuipers! Daarnaast zal ook Jeanine van Schendel, directeur SG De Triade, vertellen over innovatie in de techniek en het onderwijs.

Agenda van de avond

19.00 uur      Ontvangst

19.30 uur      Opening en videoverslag

19.45 uur      Jeanine van Schendel, SG De Triade, introductie innovatie en duurzaamheid

20.15 uur      Pauze

20.30 uur      André Kuipers, astronaut over innovatie en duurzaamheid

21.30 uur      Mogelijkheid tot het stellen van vragen

22.30 uur      Afsluiting

23.00 uur      Einde

Videoverslag van duurzame en innovatieve bedrijven uit regio

De avond wordt gestart met een videoverslag van bedrijven van binnen en buiten de polder de Purmer. Leerlingen van SG De Triade hebben opnames gemaakt om een kijkje in de keuken te geven bij de bedrijven. Met name op het gebied van duurzaamheid en innovaties.

Informatie over de sprekers

Jeanine van Schendel, SG DeTriade
Op de Scholengemeenschap De Triade, de technische opleider uit de omgeving, is de dagelijkse leiding in handen van directeur Jeanine van Schendel. De in Amsterdam geboren Jeanine werkt dagelijks aan verbetering van het onderwijs en de school en vergroting van de mogelijkheden voor de leerlingen.

Wat ambities betreft, zet Jeanine hoog in: ‘De Triade moet dé techniek opleider van Nederland worden.’ Binnen de gemeente is Jeanine tevens actief als voorzitter van het economisch platform Edam-Volendam. https://www.detriade.nl/

André Kuipers, Astronaut
André Kuipers heeft geen introductie nodig. Deze arts en ESA-astronaut heeft tot twee keer toe vanuit de ruimte de immense schoonheid van de aarde ervaren. Elf dagen in 2004 en maar liefst 193 dagen lang tussen 21 december 2011 en 1 juli 2012.

Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken.

André Kuipers wil mensen en ondernemingen laten zien dat innovatieve technieken en maatregelen om het tij te keren echt werken en zij daar zelf veel aan kunnen doen. Hij spreekt voor een grote diversiteit aan toehoorders, van jong tot oud en met zeer uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn ervaring zoomt hij in op verschillende aspecten van innovatie en duurzaamheid.

Algemene informatie

Locatie:

  • Feestterrein naast Oosterweg E5a, De Purmer

Datum en tijd:

  • Dinsdagavond, 12 juli, aanvang 19.00 uur, einde 23.00 uur

Kosten:

  • Toegangsprijs €40,-, aanmelden via ondernemerspurmer400@gmail.com

Contactpersonen en vragen:

  • via ondernemerspurmer400@gmail.com